Află totul despre
modul de funcționare
a instanțelor de judecată.
Cunoștințele obținute te vor ajuta să
economisești timp!
main-image
scroll Scroll to explore

EDREPT este o platformă educațională în cadrul Portalului Național al Instanțelor de Judecată. Găsești aici tutoriale și informații utile despre cum poți beneficia de serviciile instanțelor de judecată, astfel încât interacțiunea ta cu acestea să fie una confortabilă și transparentă.

Ce este o judecătorie și cum poți soluționa o problemă în instanța de judecată? Află de la Eva și tatăl ei.
Vino într-o excursie virtuală, ghidată de judecătorul Răzvan Munteanu, și vezi ce servicii oferă o judecătorie.
De ce ar trebui să ții cont când întocmești o cerere de chemare în judecată? Te ajută să înțelegi protagonistul următorului videoclip.
Intră pe Portalul Național al Instanțelor de Judecată și
cu un singur clic ai acces la informația despre ședințele de judecată și actele judecătorești care te interesează. Mai multe detalii vei cunoaște din din poveștile Elenei și lui Andrei
Petru și Sandu participă la o ședință de judecată. Hai să vedem prin exemplu lor cum ne comportăm într-o instanță de judecată.
Participi la examinarea unui dosar civil? Urmărește povestea lui Victor și Dorin și află cum este asigurată transparența procesului de judecată și prin ce pași vei trece până la obținerea soluției.
Știai că instanța de judecată poate examina o cerere de chemare în judecată care te vizează chiar și în lipsa ta? Victor îți dă mai multe detalii și sfaturi în videoclip.